Ben Trevor, også kendt som Trætop Troubadour, har været arborist i over ti år og musiker i over tyve. Hans to erhverv kombineredes på en vidunderlig måde i 2012, da han begyndte at udføre optrædener på toppen af ​​meget høje træer for at skaffe penge og opmærksomhed på kræftforskning og træbeskyttelsesorganisationer. I vores seneste Tentsile People-blog taler vi med Ben om hans liv, hans arbejde og træerne, der får ham til at krydse.

1) Kan du forklare, hvad du gør, og hvor længe du har gjort det?

Det hele begyndte i 2012, da jeg besteg det højeste træ i mit daværende hjemfylke Surrey og udførte en spillejob for at skaffe penge til Royal Marsden Cancer Charity - hospitalet, der behandlede min mor for brystkræft. Jeg er siden gået op med at klatre op og udføre det højeste træ i England, og optræden fra toppen af ​​et stort egetræ, var lørdag aften efter overskrift Større træfestival 2015. Jeg skriver i øjeblikket et album med sange, der skal indspilles i højden i bemærkelsesværdige britiske træer, og mit ultimative mål er at udføre dette album på toppen af ​​det højeste træ i verden - Hyperion, i Californien, USA.

2) Hvorfor er træer så vigtige for dig?

Min første minde om træklatring var i min tidlige barndom på Wimbledon Common. Der er nogle smukke engelske egetræer der - de virkede enormt for mig på det tidspunkt, men ville sandsynligvis ikke så meget nu. Jeg kan bare huske fornemmelsen af ​​først at få fødderne væk fra jorden og blive støttet af dette smukke netværk af grene. Jeg fandt, at vibrationer og bevægelser i denne struktur var enormt betryggende, og gør det stadig nu. Jeg elsker følelsen af ​​sød isolering, indeslutning og ensomhed, og jeg kan huske det øjeblik, det udløste i mit sind, den livlige erkendelse af, at denne ting var i live!

Frøene, hvorfra disse enorme organismer vokser - kun små kugler af ren energi og potentiale. Perfektionen af ​​et agern i dets bæger, eller den måde, en 'conker', hvis tilladt at forblive på jorden, ubrugt af konkurrencedygtige små hænder i den rigtige tid åbner en klap på sin side og en rod går ned og et skud går op - FANTASTISK!

Som enkeltpersoner er de utrolige. Den beroligende tillid hos en veteran eg i fuldt blad eller den næsten mystiske vidunder af rødtræerne. Majestæt i en by Avenue af modne London Fly til den ihærdige grus af hagtorn på heden. Jeg kan faktisk ikke engang begynde at beskrive, hvorfor de er så vigtige for mig - jeg er bange for, at det går ud over mit ordforråd!

På planetarisk plan er de ganske enkelt afgørende til vores overlevelse sammen med mange andre arter.

3) Hvad har været din største udfordring, kunstnerisk eller følelsesmæssigt (eller begge dele!) Siden du startede som Tree Top Troubadour?

Uden tvivl har det at optræde på Larmer Tree Festival 2015 været den største udfordring indtil videre, både kunstnerisk og følelsesmæssigt. Det hele skete takket være Tentsile, ville du tro. Min ven, medsammensværger og all-round rigging-guru, Syd Howells, havde været i Larmer 2014 med at oprette et display for dem og havde nævnt for arrangørerne, at han havde 'en styrmand, der gør optræden med træer'. Deres svar var, 'ja, bring ham ind!', Og der begyndte det.

Da jeg først accepterede at spille Larmer, havde jeg forventet at være meget på sidelinjen og forbløffe overraskelsesoptræden på stedet, akustisk og uplanlagt. Arrangørerne havde dog forskellige ideer. Jeg blev kontaktet af festivaldirektør, James Shepard, mens jeg lavede en 'recce' af træer omkring hovedplænet ved mit første besøg. Vi udvekslede et par behageligheder, så faldt han tilfældigt det bombeskal, som han gerne ville have, at jeg skulle fortsætte efter hovedoverskriften på lørdag aften! Dette skulle heller ikke være nogen enkel sceneoptræning - Syd og jeg blev væk med planlægning, og inden jeg vidste det, var rutinen arrangeret som følger: Jeg skulle begynde sættet øverst på et stort egetræ, ned til et lavere peg mellem sange, derefter på en Chesterfield sofa (med tilstødende spejlkugle) rigget midtvejs op på træet for en melodi eller to, sving derefter ud over mængden og ned i trangen til Grand Finale - voila!

Mit hjerte sank, og mit hoved svævede - jeg har aldrig følt så bipolære følelser på et hvilket som helst tidspunkt før - den absolutte glæde og spænding ved udsigten til at gøre noget så spektakulært fantastisk foran så mange mennesker, kontra den absolutte terror og frygt for at gøre noget så spektakulært fantastisk og potentielt katastrofalt foran så mange mennesker! De foregående TTT-stigninger var bogstaveligt talt mig og et par par, der havde lidt af en jolly up træer og derefter ramte pubben for at fejre. Det havde været den begivenhed, der var vigtigst. Konceptet. Sange eller kvalitet af udførelsen var sekundær til selve tingene - det hele var til velgørenhed, alt for sjov. Dette var på den anden side reel, og jeg var fuldt ud ansvarlig - udførelse over for et stort antal betalende mennesker, på samme regning som virkelig kunstnere i verdensklasse. Jeg havde noget seriøst arbejde at gøre for at komme op på standard.

Forsøg på at presse dette ind omkring et fuldtidsjob og få små børn betød, at jeg var nødt til at foretage nogle reelle ændringer i min livsstil for at forberede mig ordentligt til det. Jeg begyndte at rejse mig kl. 5 og gå en tur hver dag for at få mig selv fokuseret og i form. Derefter skulle jeg tilbringe et par timer før arbejde, planlægge og øve mit sæt og generelt forsøge at få mit hoved rundt om det hele. Selv bare det at vælge, hvilke sange der skulle spilles, var en udfordring - jeg sprang listen op og startede igen mange, mange gange. Det var også meningen, at det skulle være en stor overraskelse lørdag aften, så jeg vidste, at vi ikke ville få en chance for at gennemføre ordentlige øvelser op på træet, da vi ikke ønskede at give spillet væk, og en flok mennesker svingte om i træerne med guitarer i løbet af dagen ville have gjort netop det. Denne mangel på forberedelse viste sig at være et stort problem om natten. Jeg var i en tilstand af høj angst i ugerne op til den store dag. Dette var som intet, jeg nogensinde havde gjort før, og det blæste i mit sind.

På begivenhedsdagen prøvede jeg at fokusere på det aktuelle job og ikke blive overvældet af det hele. Det krævede en hel del at trække mig væk fra min lille familie, men at ikke lade børnene ned var en motivator, for ikke at nævne det grilling, jeg havde fået fra min partner, Kelly, for ikke at have brugt al den tid til god brug ! Det, der gjorde tingene værre, var, at jeg havde revet en muskel i mit ben (takket være de tidlige morgenkørsler!), Og det fik mig til at hobbe rundt på en virkelig komisk måde - ligesom nogen, der falske det. Syd ved at være i en kørestol på grund af en knap Achilles-sen gjorde os til et meget usandsynligt par for at sætte en 'Tree Top' forestilling.

Heldigvis havde jeg om mig den mest fantastiske gruppe mennesker, der hjælper - en rigtig Drømmehold. Andrew Walmsley, den verdenskendte dyrelivsfotograf, var der for at fange handlingen, Syd koordinerede og rådgivet fra jorden, arborister Marcus Undery og Alfie O'Donnell gjorde et fantastisk stykke arbejde med at rigge op sofaen, spejlkuglen og andre visuals (Marcus endda skabte et 'LED Stick-Man'-kostume til showet!), Dr. Matt Upson assisterede med rigning og var ansvarlig for at muliggøre min' Grand Finale 'nedstigning i mængden, og Andy Robertson var min luftgitarteknologi. Min tillid blev enormt styrket af at have disse fyre rundt, og jeg kunne bogstaveligt talt ikke have gjort det uden dem, men når det kom til at vise tiden, kunne jeg ikke have følt mig mere alene.

Jeg var i position øverst på træet i hele fyrre minutter, mens overskriftets handling Femi Kuti udslettede publikums sanser med hans Jazz / Afro-beat-ekstravaganza - 'Tough. Handling. Til. Følge efter.' sløjfe i min hjerne hele tiden sammen med 'Hvad fanden er jeg gør her?'. Jeg må sige, at jeg aldrig havde følt frygt som det. Selvfølgelig taler jeg ikke ægte frygt, ligesom overfor alvorlig sygdom, men snarere frygt for fiasko, selv før frygt for falder! Jeg følte mig frossen, men vidste, at jeg skulle flytte - dæmpet, men jeg vidste, at jeg måtte synge. Jeg var meget nødt til at adskille 'følelse' fra 'gøre'. Jeg længtes efter at være sammen med min familie, et sted dernede blandt de silhuetterede hoveder, og jeg oplevede med stor klarhed den fysiske fornemmelse af begrebet 'Vær forsigtig med hvad du ønsker'.

Da vi havde testet det trådløse udstyr tidligere på dagen, havde lyd fyre sagt, at da MC-selskabet annoncerede mig, ville jeg høre det i mine in-ear-skærme og vide, at det var gåetid. Jeg blev hård, da Femi piskede op til sit ultimative frenetiske højdepunkt, så jeg begyndte at ringe til lyden fyre over mikrofonen, bare for at få en form for beroligelse om, at vi var forbundet - bare for at nogen kunne fortælle mig, at alt ville være okay. Jeg fik intet svar, men blev rolig ved at vide, at de, som de havde fortalt mig, så snart MC'en gjorde sit, ville vi være i live og klar. MC udførte sin ting: "Han er en singer-songwriter, han samler penge til The Royal Marsden, optræder for dig i aften fra toppen af ​​et træ, opgiv den til TREE TOP TROUBADOUR !!! ..." - Intet.

Intet i mine skærme, intet fra min mikrofon. En tynd og fjern belastning fra guitaren gentog sig over den forhastede, forventningsfulde skare, som ville ønske, at den ikke var gået derude alene. Spotlight brændte i bunden af ​​træet, mens jeg styrtede ned og brændte øverst. Da jeg desperat gøede i mikrofonen og fumlede futil med knopper på batteripakkerne, kunne jeg høre, men ikke se, fyre i træet bag og under mig og råbte "der er ingen mikrofon!". Publikum tog, jublede og råbte, villige til at jeg fik noget til at ske, men det kunne jeg ikke. Jeg lynlåste ned ad den diagonale klatrelinje, der var på plads for at lede mig til position 2 på træet i håb om at få en signalforbindelse i en lavere højde og fik bare nogle alvorlige rebforbrænding til mine fingre i processen. Da de havde fået en håndholdt trådløs mikrofon op til mig, var jeg allerede besejret. Jeg forsøgte at slå et vers og kor af 'Børn' af MGMT langsomt ud med enkeltstrommer i et forsøg på at undvige tilbagespring og ekko fra PA-scenen, men uden skærme var det et nar af ærinder.

Det absurde ved at sidde på en sofa, op ad et træ, tæt på midnat, med et enormt publikum foran og under mig, mens super-ansete dyrelivsfotograf Andrew holdt en mikrofon til min mund, bare keglede noget i mig og humoren fra Situationen overkom heldigvis fortvivlelsen. Jeg undskyldte og lovede at vende tilbage næste dag med et ordentligt sæt. Tilskuerne fra folkemængden, selvom tingene var gået så galt, var utroligt. Den berømte 'Større kærlighed' - jeg havde aldrig oplevet noget lignende. Den effekt, det havde på mig, var grundlæggende, ligesom noget klikkede, og jeg vidste, at dette bare var en udfordring at overvinde, ikke at give op, og at det, jeg gjorde, var rigtigt og værd og vidunderligt. Jeg følte, at jeg cirklede i en anden atmosfære og arbejdede på et andet niveau end før. Vi havde prøvet noget, der aldrig var blevet gjort før, og uden at nogen faldt fra træet, kunne tingene ikke have været muligt forkert, men på en eller anden måde var det stadig okay, vi havde simpelthen lært noget. Jeg glemmer aldrig, hvordan det føltes.

Vi vendte tilbage den næste dag, byttede et par kundeemner og ting rundt, men gjorde stort set alt det samme, og gearet fungerede bare. Hvad kan du gøre, ikke? Det var et fantastisk sæt, og mængden var dejlig, hvis ikke helt så vanvittig som den foregående nat. Jeg blev kontaktet og lykønsket af mange mennesker bagefter, hvilket var fantastisk. Der var et par ting, der virkelig stak i mit sind: En dame kom hen og nævnte min version af The Verves 'Drugs Don't Work', som jeg havde spillet med henvisning til en ven, der for nylig havde mistet sin far til kræft. Hun sagde, at efter at have hørt ordene i den sammenhæng, havde jeg beskrevet, at det virkelig betød meget for hende og gav hende trøst i kølvandet på at miste sin mand til kræft. En fyr, der havde komplimenteret mig med musikken, sagde, at han 'aldrig rigtig havde tænkt på træer før', hvilket forbløffede mig. Han forlod med hensyn til træerne omkring ham og så ud som om han prøvede at sætte et navn på et ansigt, som han ikke havde set i årevis. Som en helt ny verden åbnede i hans sind, eller noget meget gammelt og fjernt blev vakt tilbage. Jeg vidste, at han fra da af ville være en fan af træet. En dreng, omkring 8 år gammel, spurgte, om jeg besteg træer hver dag. Jeg fortalte ham, ja, og han sagde, at han også skulle klatre i træer!

Hvis intet andet var kommet fra den begivenhed, ville jeg have været glad - bare oplevelsen og disse tre samtaler alene gjorde det hele umagen værd. Så meget mere gjorde kom dog fra det - et frø blev plantet, hvis du undskylder ordspillet, og planer for næste års festivalsæson allerede er ved at blive lavet ...

4) Hvad har været højdepunktet i det tidsrum?

Se ovenfor! Men det er virkelig de mennesker, jeg har mødt, der har haft den største indflydelse på mig. At opleve energien og generøsiteten i ånden hos nogle virkelig specielle mennesker har inspireret mig ud over ord og opmuntret mig til at arbejde på et helt andet niveau. At møde Brian Blessed i et kælderstudio i Soho for at tage en chat på kameraet om TTT var et stort højdepunkt.

En overflod af historier kom ud af dette møde alene, men bare for at opleve førstehånds den enorme varme og kraft i hans personlighed, og at vide, at han var interesseret i det, jeg havde at sige, var forbløffende. Han er den rigtige aftale, det er ingen handling; han er endnu mere mægtig og storslået person end den karakter, du ser på tv. Han er en fuldstændig naturkraft og jeg er ydmyg over at have mødt ham.

5) Kan du fortælle mig lidt om din indsamling gennem Tree Top Troubador?

Jeg har hidtil rejst over £ 4000 med TTT, men planen har altid været at afholde en stor fundraiser i slutningen af ​​kampagnen, hvor jeg viser en film af hele bestræbelserne og auktionerer alt doneret udstyr. Efterhånden som kampagnen skrider frem, bliver det imidlertid stadig vanskeligere at se en ende på den, så jeg er nu i færd med at udarbejde forskellige strategier for at skaffe penge.

Jeg er begyndt at skrive et album, som jeg agter at optage i toppen af ​​et antal bemærkelsesværdige træer rundt om i landet med henblik på at turnere det rundt i England og i hele Amerika, i sidste ende i håb om at udføre det, i sin helhed, op Hyperion i Californien. Jeg håber på at finansiere albummet ved at buske det rundt i byerne og følge den 'stue show' skabelon en masse kunstnere nu bruger, men i stedet for stuer vil jeg tilbyde at komme og lege deres yndlingstræ! Jeg skal også tale / optræde i skoler og kommercielle organisationer.

Jeg håber at få nogle velkendte navne til at hjælpe med at fremme dette og har allerede haft god hjælp fra folk som Andy Beckwith (Game of Thrones), John Parr (St. Elmos ild), Labi Siffre (noget indeni så stærk) og, selvfølgelig den store Brian Blessed (allround legend).

Indtil videre har jeg skaffet penge direkte til Royal Marsden, men vil nu udvide denne indsamling til træorganisationer. Jeg ser nu på at oprette en bestemt træ velgørenhed med arb. det firma, jeg arbejder for, hvilket gør det muligt for os at give mennesker og organisationer træer, der kan plantes gratis. Det er dog et komplekst emne, så jeg laver en masse research for at finde ud af, hvor mine energier ville være til mest fordel. Se dette rum ...

Følg ham videre for at holde øje med Ben's eventyr Facebook, Twitter og sort Instagram, og se efter en anden blog på hans arb. arbejde i de kommende uger.

13. oktober 2015 - Lucy Radford

Efterlad en kommentar

Bemærk: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.