Richard Symonds er en kunstner, træklatrer og ven af ​​Tentsile, der tilbringer sine dage på forskellige måder med at male træer, arbejde på kommissioner til støtte for velgørenhedsorganisationer og komme så meget udendørs som muligt. Vi talte for nylig med ham for at bede om inspiration og information til kunstnere, naturværner og udendørsentusiaster, og hans svar skuffede ikke.

Kan du fortælle os, hvad du gør, og hvor længe du har gjort det?

Jeg har arbejdet som en professionel dyrelivskunstner i over 25 år. Jeg begyndte på min professionelle karriere, hvor jeg arbejdede for militæret og flyvede måldroner rundt omkring i USA og Mellemøsten. Efter denne treårige kontrakt var jeg desperat efter at forfølge min drøm om at blive luftfartspilot. Desværre mislykkedes mit forsøg på at få min kommercielle flyverlicens i USA, og jeg fandt mig snart tilbage i Det Forenede Kongerige arbejdsløst og uden retning. Jeg tog min blyant op, begyndte at tegne katte og hunde og landede mig snart en første kommission til at tegne en andens kat! Så meget af en kliché, som det lyder, har jeg ikke set tilbage siden.

Hvad fik dig til at vælge at fokusere meget af din kunst på dyreliv og bevaring? Var der en bestemt hændelse, der udløste den?

Min lidenskab for kunst har været med mig siden barndommen. Jeg var det barn, der altid krøllede på sine matematiske bøger og tegnede billeder af ET og Storm Troopers! Min far var involveret i dyrelivskunstneren David Shepherd som hans fotograf og nære familieven, så jeg voksede op med at se Davids fantastiske kunst og kærlighed til dyrelivet og så alt, hvad han opnåede. Det tog ikke lang tid, før jeg blev mere og mere interesseret i dyreliv, især afrikansk dyreliv, og jeg lovede mig selv, at jeg ville tjene til livets ophold af at male og tegne dyreliv. Jeg har altid været lidenskabelig om dyr og følte altid en forbindelse med dem, især vokser op med katte, marsvin og hunde i vores familiehjem.

Hvad har været din største udfordring, kunstnerisk, følelsesmæssigt eller begge dele, siden du blev involveret i dyreliv og bevaringsprojekter?

Min største udfordring til dato er at male mine elefanter i størrelse. Denne idé kom til mig for over 10 år siden i et øjeblik med vanvid! Jeg ville virkelig sætte mit præg i kunstverdenen og samtidig forpligte mig til dyrelivet, at hvis jeg kun kunne overbevise en jæger af elefanter til at købe et maleri i livsstørrelse i stedet for at tage en elefants liv, så ville jeg have opnået et specielt mål . Det anslås, at en elefant hvert 15. minut dræbes for deres elfenben, og jeg finder det faktum både sygeligt og usigeligt.

Hvad har været højdepunktet, siden jeg blev involveret i dyreliv og bevaringsprojekter?

En af de vidunderlige frynsegoder i min kunstneriske karriere er at kunne rejse verden rundt på jagt efter det vilde dyr, jeg søger at male og tegne, men i kan også være utroligt rystende og følelsesladet. I 2010 tog jeg til Kina for at besøge Dyr Asien helligdom i Chengdu. Denne fantastiske velgørenhedsorganisation, startet af Dr. Jill Robinson MBE, redder månebjørne fra galdeavlindustrien i Fjernøsten. En bjørn, der rørte mig ud over ord, var 'Oliver'. Efter at have været reddet fra galdebranchen, hvor han havde tilbragt 30 år i et lille mørkt bur, blev han endelig reddet og givet 4 særlige år på helligdommen før hans afgang i 2014. Denne rejse efterlod mig drænet af følelser, men brændt med lidenskab at hjælpe med at samle så mange penge, som jeg muligvis kunne hjælpe med at afslutte denne destruktive industri. Hidtil har jeg været i stand til at rejse over £ 120,000 gennem salg og auktion af mine tegninger for at hjælpe velgørenhedsorganisationer med at fortsætte med at gøre det fantastiske arbejde, de udfører. Dette fylder mig med en enorm følelse af præstation, velvære og formål, vel vidende at mine kunstværker virkelig kan gøre en forskel for dyrelivet.

Hvordan har du forbindelse til Tentsile, og hvorfor inspirerer deres produkter dig?

Min forbindelse til Tentsile kom virkelig fra min anden lidenskab i livet, klatring af træer! Jeg tror ikke, at nogen på et tidspunkt i deres tidlige liv ikke nød at klatre i træer! Jeg kan huske at klatre på et smukt kastanjetræ i mine forældres have, hvor jeg ofte lavede lejre for at løbe væk fra mine folk, da jeg var slem. I en alder af 45 føler jeg stadig behovet for at løbe væk fra det hele til tider, og der kan ikke være nogen større måde end at klatre op i en 36 meter rødved ikke langt fra vores hus og sidde i en time eller to for at se på verden nedenfor går forbi. Tilfældigvis mødte jeg en vidunderlig gruppe af ligesindede mennesker, der også forkæler sig nogle klatring på højt niveau, og en af ​​disse fyre introducerede mig for en Tentsile, mens vi campede ude i skoven en nat. Jeg blev øjeblikkeligt tilsluttet! Det var som alle mine barndomsdrømme, der kom hastende tilbage - en lejr i træerne, men denne havde ægte stil. Jeg ejer nu tre tentsiles og elsker hvert minut at campe med min kone og den unge datter så ofte som vi kan.

Jeg har stor respekt for Tentsile som virksomhed, ikke kun fordi de er en lille britisk virksomhed, men fordi de også har et godt etisk syn på bevaring. Med hvert telt solgt, de plant tre træer, og for mig er dette en af ​​de vigtigste grunde til at jeg ser dem som et selskab med deres finger på pulsen.

Kan du beskrive, hvordan det føltes at arbejde med dit maleri op i træerne i en Tentsile?

Et aspekt af min dag er de lange timer, jeg har brugt alene på at male i mit studie, og det er ofte disse tider, der resulterer i mine skøre ideer. I juni arbejdede jeg på et levende størrelse tigermaleri til et velgørenhedsarrangement den kommende oktober for Tiger Time i London, og det slog mig bare, hvor fantastisk det ville være at afslutte maleriet i skoven og op ad et træ. Jeg ringede til det vidunderlige team på Tentsile og forklarede min skøre idé til dem, og de lånte mig snart en Trillium til jobbet. Med mit Trillium sat op et par meter ind i træerne, løftede jeg den 8 fod med 5 fod maleri op ved nogle reb og tilbragte en smuk eftermiddag ved at afslutte den livsstørre tiger i naturen blandt den smukke natur bag vores hus.

Hvad synes du er den vigtigste ting, som enkeltpersoner kan gøre for at hjælpe arterne med at overleve de trusler, de i øjeblikket står overfor?

Jeg bliver ofte spurgt, “Gør bevaring virkelig en forskel for den verden, vi lever i i dag? ”, Og min ærlige mening er absolut ja. Vi lever i ekstremt vanskelige tider, og verden bliver mindre, efterhånden som flere og flere mennesker stoler på vores skrøbelige planet. En ting, der er afgørende for vores eksistens, er at leve i harmoni med enhver væsen på denne planet. Vi har virkelig brug for hinanden for at overleve og bevaring er den eneste faktor, der fortsat vil sikre os, at vi gør det. Som mennesker er vi nødt til at stille spørgsmålstegn ved vores destruktive vaner og hver især gøre vores lille smule for at støtte bevaring på enhver måde, vi kan, uanset om det er gennem kunst, fotografering, musik, forretning - du nævner det, det er værd at gøre.

For at se mere af Richard's arbejde skal du tjekke http://www.richardsymonds.co.uk/ eller følge ham videre Facebook, Twitter og sort Instagram.

21. september 2015 - Alex Shirley-Smith

Efterlad en kommentar

Bemærk: kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.